Loader

Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο

2017-01-31
ovencaul (2)ovencaul (3)ovencaul (4)ovencaul (5)ovencaul (6)
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

31/1/17

Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο, χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά που δημιουργεί συνήθως το βράσιμο του. Συνοδευτικό για ότι έχετε στο τραπέζι σας και ένας πραγματικά διαφορετικός , αλλά πολύ νόστιμος τρόπος να σερβίρετε το κουνουπιδάκι σας.

Συστατικά

  • 1 μέτριο ολόκληρο κουνουπίδι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Το ακουμπάμε όρθιο σε ένα στρογγυλό ταψάκι.

Βήμα2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κουνουπίδι.

Βήμα3

Το καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.

Βήμα4

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε στα 4. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λάδι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *