Loader

Light Κινέζικο μοσχάρι με μπρόκολο

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

800γρ.μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες

Αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

1μέτριο κρεμμύδι ψιλλ/νο

4σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.ζωμός κρέατος

1/2φλ.soya sauce

1/3φλ.καστανή ζάχαρη

2κ.σ.σουσαμέλαιο

1μέτριο μπρόκολο χωρισμένο σε τουφάκια

1/3κ.γλ.μπούκοβο

3κ.σ.νερό

3κ.σ.κορν φλάουρ

Σουσάμι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι που έχουμε το ζεστάνει το λάδι. Το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό και ρίχνουμε το ζωμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και το σουσαμέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε πάλι μέσα το κρέας μαζί με ότι ζουμιά θα έχει βγάλει στο πιάτο. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ελάχιστο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τις 3 κουταλιές νερό μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Το ρίχνουμε στο φαγητό μας ανακατεύοντας καλά να πάει παντού και κλείνουμε το μάτι Σερβίρουμε το φαγητό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, του πάει πολύ το ρύζι ή τα noodles και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *