Loader

Granola με ginger και κινόα

2016-05-08
  • Μερίδες: 20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/5/16

Granola με ginger και κινόα για τους λάτρεις της νόστιμης υγιεινής διατροφής όπως εμείς. Σερβίρετε με γάλα, γιαούρτι ή όπως είναι!

granlimeging (1) granlimeging (5)

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1/3 του φλιτζανιού κινόα
  • ¼ του φλιτζανιού ψίχα πασατέμπο
  • ½ φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
  • ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • Ασπράδι από ένα αυγό, χτυπημένο
  • ¼ του φλιτζανιού βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού cranberries

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το κινόα, τον πασατέμπο, τα καρύδια, τον λιναρόσπορο, τη κανέλα, το ginger και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το μέλι, τη βανίλια, την καστανή ζάχαρη και το χτυπημένο αυγό. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35 λεπτά, ανακατεύοντας από τα 15 λεπτά και κάθε 5 λεπτά, ώστε να μην αρπάξουν τα ξερά φρούτα και πικρίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε σε βάζα με καπάκι ή σε αεροστεγή σκεύη, ώστε να διατηρηθούν τουλάχιστον για μια εβδομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *