Loader

Gourmet σαγανάκι

2013-06-03
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 10λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

120γρ.κεφαλοτύρι χοντρή φέτα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
3-4 σύκα ξερά κομμένα στα 4
Λάδι
2κ.σ.balsamico
1 ½ κ.σ.μέλι
1κ.γλ.πιπέρι σε κόκκους
1/2φλ.νερό
1φύλλο δάφνης
1ξυλάκι κανέλλας
4-5 γαρύφαλλα

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι το μέλι, τα σύκα, το φύλλο δάφνης, την κανέλλα, το πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να σιροπιάσει η σαλτσούλα. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Βρέχουμε το τυρί και το αλευρώνουμε σε ένα πιατάκι με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Το τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Το σερβίρουμε σε πιάτο περιχυμένο με τη σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *