Loader

Πέστο με δυόσμο και παντζαρόφυλλα

2014-01-07
  • Ποσότητα: 1 μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

7/1/14

Γιορτάζω, γιορτάζω και ούτε που το φωνάζω.. όπως λέει και το τραγουδάκι και είναι αλήθεια. Χρόνια πολλά στην αφεντιά μου, το θείο μου τον Γιάννη και την πεθερά μου (ένα από τα 3 κοινά μας, τα άλλα δύο είναι το ζώδιο και ο γιός της!!). Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν, δηλαδή σε πολύ κόσμο αφού σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει και τέτοια…χιχιχι. Λόγω γιορτής και λόγω resolution (αυτά που λέγαμε για τις αποφάσεις του νέου έτους), σήμερα κατ’ εξαίρεση δεν θα μαγειρέψω μιας και πλάνο φέτος λέει : «Περισσότερος χρόνος για τον εαυτό μου»!  Πέστο με δυόσμο και παντζαρόφυλλα για σήμερα και μετά ώρα για beauté, λόγω της ημέρας!!

Συστατικά  

1 ματσάκι δυόσμος

¼ του φλιτζανιού λευκό cheddar ή παρμεζάνα

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο , χωρίς τη φύτρα

¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα παντζαρόφυλλα

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για την συντήρηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του τυριού στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή, συμπληρώνοντας λάδι όταν χρειάζεται.

Βήμα 2

Τέλος ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε 1-2 φορές. Μεταφέρουμε σε σκεύος με καπάκι και φυλάμε στο ψυγείο καλύπτοντας με λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται, μέχρι και 5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *