Loader

Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

2017-02-16
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Το μενού για σήμερα λέει φριτάτα με ψητή κολοκύθα. Μάλλον η τελευταία για αυτή τη σεζόν. Ήταν λίγο μεγαλούτσικη και αφού έκανα σούπα στα παιδάκια μου, προσπαθούσα να σκεφτώ τι να κάνω την υπόλοιπη και ιδού. Πιστεύω θα αρέσει και σε εσάς όσο και σε εμένα γιατί είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο που θα σας χορτάσει και θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση και το πρωτότυπο σερβίρισμα.

Συστατικά  

2 μεγάλα φλιτζάνια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

1φλιτζάνι ντοματίνια

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λίγη φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Αλατοπίπερο

5 μεγάλα αυγά

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα:

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα με τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το σερβίρισμα και τα φυλάμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Βήμα 5

Αφήνουμε τη φριτάτα να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *