Loader

Dip ψητής πιπεριάς και μελιτζάνας

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

5πιπεριές Φλωρίνης

1μεγάλη μελιτζάνα

6ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

5σκελ.σκόρδο

2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί

1κ.σ.πάπρικα

1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Κόβουμε η μελιτζάνα στη μέση. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές και να μαλακώνει η μελιτζάνα. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε τις πιπεριές σε μια σακούλα και την κλείνουμε καλά. Μετά από 10-15 λεπτά τις βγάζουμε και αφαιρούμε την πέτσα τους. Τα βάζουμε σε ξύλο κοπής μαζί με την ψίχα από τη μελιτζάνα και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κατόπιν το σερβίρουμε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου με κριτσίνια, κράκερς ή πιτάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.