Loader

Dip κόκκινης πιπεριάς με μελιτζάνα

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

5πιπεριές Φλωρίνης

1μεγάλη μελιτζάνα

6ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

4σκελ.σκόρδο

2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί

1κ.γλ.πάπρικα

1/4κ.γλ.πιπέρι καγιέν

Αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε και τις μελιτζάνες στη μέση και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δίπλα ακουμπάμε τις πιπεριές. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο βάζουμε τις πιπεριές σε ένα καθαρό σακουλάκι και το κλείνουμε για λίγα λεπτά ώστε να αφαιρεθεί αμέσως η πέτσα τους. Τις βάζουμε στο multi μαζί με την ψίχα που θα καθαρίσουμε από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Το σερβίρουμε με κρακεράκια ή ψημένο ψωμί, σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *