Loader

Crumble με νεκταρίνια και ρόδι

2014-10-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/10/14

Crumble με νεκταρίνια και ρόδι. Δηλαδή μια πίτα με φρούτα, χωρίς βάση, αλλά με μια εξαιρετικά τραγανή επικάλυψη από αλεύρι και βούτυρο. Εγώ παρέλειψα το βούτυρο, μιας και δεν το χρησιμοποιώ , όταν γίνεται , στις μαγειρικές μου και το αντικατέστησα με λάδι καρύδας. Επίσης αν τα νεκταρίνια δεν είναι αγαπημένο σας φρούτο ή δεν τα βρίσκεται στην αγορά (λόγω εποχής), μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ισάξια με μήλα. Πειραματιστείτε πάνω σε αυτό το απλό και φρουτένιο γλυκάκι, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους άπειρες φορές. Με παγωτό ή κάποιο εξτρά σιρόπι γίνεται ένα απροσδόκητα γρήγορο επιδόρπιο, ενώ σκέτο, θα το λατρέψετε με τον καφέ σας. Τρώγεται κυρίως ζεστό, αλλά προσωπικά και κρύο μου αρέσει εξαιρετικά.

pomnectcrumble (1) pomnectcrumble (2)

Συστατικά  

Για τα φρούτα:

2 μεγάλα νεκταρίνια ή μήλα, κομμένα σε κυβάκια

1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Χυμό ½ λεμονιού

¼ του φλιτζανιού corn flour

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Για το crumble:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα τριμμένη

¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο ή παγωμένο βούτυρο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα φρούτα με το μέλι και το χυμό λεμονιού και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος φούρνου. Πασπαλίζουμε με το corn flour και την κανέλα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το crumble με τελευταίο το λάδι καρύδας ή το βούτυρο. Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε το μείγμα ώστε να γίνει «ψιχουλωτό».

Βήμα 3

Το απλώνουμε πάνω στο μείγμα φρούτων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σκέτο, με παγωτό ή κάποιο σιρόπι της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *