Loader

Crostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου

2013-12-27
  • Ποσότητα: 1 βάζο tapenade
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Crostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου για να ξεκινήσει με μεγάλη όρεξη το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας!

Συστατικά  

1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

¼ του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ (καβουρδισμένο ελαφρά, προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Χυμός και ξύσμα ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για να καλύψουμε το μείγμα στο βάζο

Ξερή μυζήθρα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Τα μεταφέρουμε σε βάζο, στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και ρίχνουμε λάδι ίσα να καλύψει την επιφάνεια.

Βήμα 2

Το αφήνουμε στο ψυγείο ως και 15 ημέρες. Το σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή φέτες μπαγκέτας πασπαλίζοντας με μυζήθρα ή παρμεζάνα.

Βήμα 3

Επίσης είναι ωραίο άλειμμα για σάντουιτς,gourmet με προσούτο και μοτσαρέλα γιατί οι μέρες επιτάσσουν λίγη γκλαμουριά!

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.thevintagemixer.com/2013/08/almond-olive-tapenade-recipe/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *