Loader

Cookmania pesto

2014-07-07
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

7/7/14

ZannetCooks pesto. Ένα pesto που ετοίμασα πραγματικά με ότι είχα εύκαιρο στο σπίτι. Στο ψυγείο, στις γλάστρες, στα ράφια και αφού ήταν μια τελείως προσωπική μου δημιουργία έδωσα και τον αντίστοιχο τίτλο. Αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, τότε δοκιμάστε το και εσείς, γιατί πραγματικά «μετράει»!

cookmaniapesto (1) cookmaniapesto (6)

Συστατικά  

1 φλιτζάνι ψητές πιπεριές (από βάζο ή σπιτικές)

1 σκόρδο ψημένο ή 3 σκόρδα confit

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη και μέντα , ψιλοκομμένα

2/3 του φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι για πιο απαλή υφή και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένο για 4-5 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν κλασικό pesto με ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή αν το ετοιμάσουμε σε πιο πηχτή μορφή σαν άλειμμα σε σάντουιτς ή φρυγανισμένο ψωμί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *