Loader

Biscotti με γλυκό βύσινο και αμύγδαλα

2013-08-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/2φλ.βύσσινο γλυκό χωρίς πολλά σιρόπια

Χυμό 1 πορτοκαλιού στραγγισμένο

4κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.ζάχαρη

Ξύσμα 1 λεμονιού

2αυγά

1πρέζα αλάτι

2βανίλιες

3φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/3φλ.αμύγδαλα χοντροκομμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκό βύσινο με το χυμό πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε ζεστή φωτια για 1 λεπτό και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και το ½ αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα με το βύσινο και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, να ανακατευτούν τα υλικά και τα πλάθουμε σε 3 μακρόστενα κομμάτια σεαν φρατζόλα τετραγωνισμένη. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200C για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών τις οποίες ακουμπάμε πάλι στη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 100C για 1 ώρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *