Loader

Avocado dip και ένα πιάτο ζυμαρικών

2014-03-20
  • Yield: Για 1 βαζάκι dip & 2 άτομα, ζυμαρικά
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/3/14

 

Λένε ότι μετά από 7 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, αλλάζουν οι γεύσεις και από τότε που το άκουσα, πήρα σβάρνα ότι δεν έτρωγα όλα μου τα χρόνια. Τα αποτελέσματα; Κα- τα – πλη- κτι- κό- τα- τα σας λέω! Γι’ αυτό λοιπόν, σήμερα το ZannetCooks σερβίρει avocado dip και ένα πιάτο ζυμαρικών!! Καλή μας όρεξη!

avocadodip (8) avocadodip (15)

Συστατικά  

 

Για το dip:

250gr. Πλυμμένα φύλλα σπανάκι

1 μέτριο ώριμο αβοκάντο

Χυμός ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:

250gr. Ζυμαρικά της επιλογής μας

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας avocado dip

2-3 φέτες jamon κομμένο

1 φλιτζάνι ντοματίνια διάφορα

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Method

Step 1

Για το dip : Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Step 2

Εντωμεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το ρίχνουμε σε multi μαζί με το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Step 3

Προσθέτουμε το σπανάκι, το υπόλοιπο λάδι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν σε μια βελούδινη αλοιφή. Το φυλάμε στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι και το χρησιμοποιούμε σαν άλειμμα σε ψωμί ή ντιπ για κράκερς ή πατατάκια, αλλά και με ζυμαρικά όπως θα χρησιμοποιούσαμε ένα οποιοδήποτε pesto.

Step 4

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.

Step 5

Εντωμεταξύ βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνουμε το κομματιασμένο αλλαντικό να αρχίσει να «τραγανίζει». Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να σκάσουν τα ντοματίνια.

Step 6

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το avocado dip. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *