Loader

Λεμονάτος αρακάς με σελινόριζα

2017-02-10
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/2/17

Λεμονάτος αρακάς με σελινόριζα για σήμερα. Ένα ας πούμε αλά πολίτα, δικής μου έμπνευσης που τρώγεται ως κύριο πιάτο εκτός ας στο σπίτι έχετε και τους φίλους κρεατοφάγους που θέλουν δίπλα και κανένα μπιφτεκάκι.

Συστατικά

  • ½ κιλό αρακάς
  • 1 μεγάλη σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2-3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τη σελινόριζα και τα καρότα.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Αφήνουμε να μαγειρευτούν 15 λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε άλλα 15-20 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα νεράκι.

Βήμα 4

Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *