Καλαμποκοτυρόπιτα με κολοκύθα
2016-02-05- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 1:15 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία
(4.5 / 5)
2 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
5/2/16
Καλαμποκοτυρόπιτα με κολοκύθα γιατί η εγκυμοσύνη μου έχει φέρει τελικά μεγάλη έμπνευση. Από την άλλη επειδή προτιμώ τις στεγνές τροφές σε σχέση με τα πολλά υγρά, που φέρνουν όσο να πεις μια ανακατωσούρα, η συγκεκριμένη πίτα, εξαφανίστηκε σε μηδέν χρόνο. Ωστόσο είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για σούπες και λαδερά φαγητά αλλά και πολύ ωραίο σνακ για όλες τις ώρες.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη
- 300gr. Φέτα θρυμματισμένη
- 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- Αλατοπίπερο
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα με το αλεύρι και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα και ρίχνουμε το μισό λάδι.
Βήμα 2
Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.