Loader

Καλαμποκοτυρόπιτα με κολοκύθα

2016-02-05
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

5/2/16

Καλαμποκοτυρόπιτα με κολοκύθα γιατί η εγκυμοσύνη μου έχει φέρει τελικά μεγάλη έμπνευση. Από την άλλη επειδή προτιμώ τις στεγνές τροφές σε σχέση με τα πολλά υγρά, που φέρνουν όσο να πεις μια ανακατωσούρα, η συγκεκριμένη πίτα, εξαφανίστηκε σε μηδέν χρόνο. Ωστόσο είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για σούπες και λαδερά φαγητά αλλά και πολύ ωραίο σνακ για όλες τις ώρες.

cornsquashpie (3) cornsquashpie (4)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη
  • 300gr. Φέτα θρυμματισμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • Αλατοπίπερο
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα με το αλεύρι και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα και ρίχνουμε το μισό λάδι.

Βήμα 2

Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *