Loader

Αρακάς κάρυ με αυγά

2016-05-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/5/16

Αρακάς κάρυ με αυγά για ένα Ινδικό πιάτο που θα δημιουργήσουμε με τα αυγά του Πάσχα. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πίτες της αρεσκείας μας για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

eggcurry (2) eggcurry (7)

Συστατικά

  • 3-4 αυγά καθαρισμένα
  • 2 φλιτζάνια αρακάς
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ντομάτα πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη
  • Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι και το κάρυ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και τον αρακά μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 16-18 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί, ρύζι ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *