Loader

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια στη γκριλιέρα

2016-02-07
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/2/16

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια στη γκριλιέρα σερβίρουμε σήμερα για ένα υγιεινό πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Για να αλλάξουμε λίγο από τα κλασικά μας μπιφτέκια και να έχουμε συγχρόνως όλη την οικογένεια ικανοποιημένη.

grillmpiftekakia (3) grillmpiftekakia (5)

Συστατικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • Μια πρέζα κανέλα
  • ½ κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου κοπανισμένοι (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού μείγμα allspice
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνια φρυγανιά τρίμμα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με τελευταία τη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτεκάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά ή ρύζι και γιαούρτι ή ψημένες πίτες ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *