Loader

Ψητό κουνουπίδι σαλάτα με χαβιάρι

2013-12-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Ψητό κουνουπίδι σαλάτα με χαβιάρι για gourmet Πρωτοχρονιά!

Συστατικά  

½ ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη

1 ½ φλιτζάνι κουνουπίδι, κομμένο σε φουντάκια

½ φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ψίχα ηλιόσπορου

2 κουταλιές της σούπας χαβιάρι (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα το κουνουπίδι, το ραντίζουμε με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας στο μισό του χρόνου.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε σε σαλατιέρα τη ρόκα, το φρέσκο κρεμμύδι και το κόκκινο λάχανο. Τα ανακατεύουμε και τα φυλάμε στην άκρη. Ρίχνουμε πάνω στα σαλατικά το κουνουπίδι, αφού κρυώσει λίγο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το ξύδι και επιπλέον ελαιόλαδο και διασκορπίζουμε τον ηλιόσπορο και το χαβιάρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.sweetpotatochronicles.com/wordpress/2013/11/entertaining-week-roasted-cauliflower-salad/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *