Loader

Ψάρι λεμονάτο με αρωματικό πιλάφι με αμύγδαλα

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

3 φιλέτα ψάρι
2κ.σ. λάδι
Χυμό ενός λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελ.σκόρδο
4κ.σ. βούτυρο
Αλατοπίπερο

1φλ.ρύζι
Ζωμό κοτόπουλου
1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κομμάτια καρδάμωμο
2κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εστραγκόν ξερό για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το σκόρδο και το κάρδαμο στο multi να πολτοποιηθούν. Κόβουμε το άλλο μισό κρεμμύδι σε ροδέλες και το σωτάρουμε σε μια κουταλιά βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρώ και τα βάζω στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε το ψάρι μας σε ταψί μαζί με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Βάζουμε άλλη μια κουταλιά βούτυρο στο κατσαρολάκι και σωτάρουμε ελαφρά να πάρουν και αυτά χρώμα. Τα τοποθετούμε και αυτά στην άκρη. Βάζουμε και άλλη μια κουταλιά βούτυρο και σωτάρουμε εκεί το μείγμα που πολτοποιήσαμε μαζί με το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε και το ρύζι καθώς και το ζωμό λίγο λίγο να βράσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίχνουμε μέσα στο πιλαφάκι μας τα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα δίπλα στο ψαράκι και πασπαλίζουμε με εστραγκόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *