Loader

Τόνος πλακί της μαμάς Κικής

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

4φιλέτα τόνου
Το χυμό 1 λεμονιού
1ποτήρι λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπιπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1/2φλ.άγρια χόρτα ζεματισμένα και ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου μέσα σε ταψί , τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί Τοποθετούμε από πάνω από κάθε φιλέτο μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, λίγα χόρτα και ακουμπάμε και από 1-2 φέτες ντομάτας, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το φιλέτο έτσι ώστε να το καλύψει. Ραντίζουμε με λαδάκι και ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά. Τρώμε το φαγητό ζεστό σερβιρισμένο με ρύζι basmati ή βραστές πατατούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *