Loader

Τραγανή πέρκα φιλέτο στο φούρνο με κρούστα αμυγδάλου

2013-11-08
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/11/13

Παρασκευή και πάλι, τι καλάααα!! Πόσο πολύ το χαίρομαι, στο μυαλό μου τουλάχιστον, το ότι είναι τέλος της βδομάδας, δεν φαντάζεστε ειλικρινά!

Τραγανό ψαράκι φούρνου, που δεν χάνει τίποτα σε γεύση από ένα τηγανητό, αντιθέτως δίνει θα έλεγα! Συγκεκριμένα τραγανή πέρκα με κρούστα αμυγδάλου πολύ ντελικάτη, θα καταλάβετε αν το δοκιμάσετε και θα δείτε!

πέρκα φιλέτο στο φούρνο

Συστατικά  

200gr. Φιλέτο πέρκας ή φιλέτο άλλου ψαριού

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αλατοπίπερο ή κάποιο αρωματικό αλάτι

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή απλή

1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ή άλλο αντίστοιχο

Οδηγίες

Βήμα 1

Στεγνώνουμε ελαφρά το φιλέτο με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την πάπρικα και αλευρώνουμε με αυτό το μείγμα το φιλέτο.

Βήμα 2

Έπειτα ρίχνουμε σε μπολάκι το λάδι και περνάμε το αλευρωμένο φιλέτο και από τις 2 πλευρές ή το αλείφουμε πολύ προσεχτικά με πινέλο.

Βήμα 3

Τέλος χτυπάμε τα αμύγδαλα με την καστανή ζάχαρη στο multi και περνάμε το φιλέτο από το μείγμα μας.

Βήμα 4

Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *