Loader

Συκώτι στη γάστρα με δαμάσκηνα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι κομμένα σε κομμάτια μικρότερα

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

1κ.σ.ρίγανη

10δαμάσκηνα ξερά ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

1/2κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.μπαχάρι

1φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μπαχάρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με 1 ποτήρι νερό περίπου. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 1 ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με λευκό ρυζάκι και σαλτσούλα από τη γάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *