Loader

Στρόμπολι με στραπατσάδα και λουκάνικο

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2λουκάνικα χωριάτικα πολύ ψιλ/να

Λάδι

4αυγά χτυπημένα και 1 ακόμα για το άλειμμα

1/4φλ.γάλα

1κ.γλ.κύμινο

Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο

1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη

1/2φλ.μαϊντανός ψιλ/νος

2φλ.τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας

1δόση ζύμη για πίτσα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρει χρώμα μαζί με την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, το κύμινο , το μπούκοβο και λίγο αλατοπίπερο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αυγού. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να ψηθούν και να στραπατσαριστούν. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε 8 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μακρόστενο σχήμα, μεγέθους όσο μια μέτρια παλάμη- ούτε πολύ μικρή ούτε πολύ μεγάλη. Μοιράζουμε το τυρί, το μείγμα λουκάνικου, τη στραπατσάδα και τον μαϊντανό και κλείνουμε κάθε ζυμαράκι καλά , βρέχοντας λίγο τα δάχτυλα μας. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *