Loader

Σούπα από ψητές πιπεριές με καπνιστή πάπρικα

2013-11-10
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/11/13

Θα είμαι ειλικρινής, γιατί δεν μπορώ να σας πω ψέματα. Η 13χρονη αδελφή μου ποστάρει εδώ και κάτι μέρες το countdown των ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι λοιπό σαν τις διαφημίσεις του Jumbo. Θες δεν θες, αρχίζεις να μετράς και εσύ αντίστροφα. Και δεν είναι και πολύ άσχημα αλλά ο καιρός δεν βλέπω να βοηθάει για χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Αν σας φαίνεται μακρινό, ένα θα σας πω: 1 εκατομμύριο μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τα συναφή ήδη στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία και σύντομα και στα σπίτια μας!Σας τρομοκράτησα; Δεν πρέπει. Το cookmania δίπλα σας με πολλά ελαφριά γεύματα ενόψει εορτών και οι σούπες στα καλύτερα τους!!

Σούπα από ψητές πιπεριές με ντομάτα, βασιλικό, μυζήθρα! Πιο μεσογειακή, ελαφριά και χορταστική, δεν υπάρχει!

Συστατικά  

2 πιπεριές Φλωρίνης

3-4 πιπεριές κέρατο

1 μεγάλη ντομάτα

2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Βασιλικός ψιλοκομμένος, φρέσκος για το σερβίρισμα

Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε 30 λεπτά στον αέρα του φούρνου στους 190C.

Βήμα 2

Μόλις τις βγάλουμε τις μεταφέρουμε αμέσως σε καθαρή πλαστική σακούλα και την κλείνουμε. Τις αφήνουμε εκεί 15 λεπτά και ανοίγουμε τη σακούλα για να τις ξεφλουδίσουμε.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βάζουμε σε ζεστό νερό τη ντομάτα, ελαφρά χαραγμένη, για 2 λεπτά. Την ξεφλουδίζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βήμα 4

Βάζουμε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό και τα πιπέρια να βράσουν για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε στο multi.

Βήμα 5

Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και μόλις πάρουν μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας πάνω μπόλικο φρεσκοκομμένο βασιλικό και μυζήθρα και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Αν έχουμε ρίχνουμε και κανένα κρουτονάκι μέσα, του πάει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *