Loader

Σουβλάκια κοτόπουλου με gingerόσκορδο και αρωματικό basmati

2013-09-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

02/09/13

Καλή εβδομάδα σε όλους και ένα καλό μήνα, ξανά, μπας και είναι όντως καλός.

Δεύτερα σήμερα και το μενού αρχίζει με κάτι ελαφρύ(ελάχιστα πικάντικο μιας και σήμερα ψώνισα mix τσίλι πιπεριές!!!) μα πολύ χορταστικό, για όσους από εμάς, κάναμε τις ατασθαλείες μας το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Και ίσως και να επιβαλλόταν μιας και ήταν από τις περιπτώσεις που μπορούσαμε να πούμε «από Δευτέρα διαίτα», αρχή της εβδομάδας, του μήνα, της φθινοπωρινής σεζόν και γενικά αρχή, ας ελπίσουμε για καλά και μόνο πράγματα!

Συστατικά  

250gr. Κοτόπουλο, στήθος, κομμένο σε κύβους

Χυμό 1 λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού ginger garlic paste (ή 1 κ.γλ.ginger σκόνη ,1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη και λίγο ελαιόλαδο, πολύ καλά ανακατεμένα)

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού garam masala

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρο σκόνη και λίγο φρέσκο για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ξυλάκια για σουβλάκια

Ντοματίνια για τα σουβλάκια (προαιρετικά)

Για το ρύζι:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

1 σφηνάκι κονιάκ ή λευκό κρασί ή νερό

¾  του φλιτζανιού ρύζι basmati

2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας φινόκιο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 μέτριο καρότο τριμμένο

Πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (κατά βούληση/ προαιρετικά ή απαραίτητα!!)

Αλάτι

1 ½ φλιτζάνι νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το κοτόπουλο: Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο σε ένα γυάλινο, κατά προτίμηση μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού, πάνω στο κοτόπουλο τα υπόλοιπα υλικά. Το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ένα ένα στα καλαμάκι, μόνα τους ή εναλλάξ με ντοματίνια. Τα ακουμπάμε σε ταψί με σχάρα στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο νερό.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά ότι υγρά έχουν μείνει από τη μαρινάδα με το ελαιόλαδο και αλείφουμε τα σουβλάκια μας.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά περίπου, ενώ στον ενδιάμεσο χρόνο τα γυρίζουμε 1-2 φορές, αλείφοντας τα παράλληλα με το μείγμα ελαιόλαδου , για να μην στεγνώσουν.

Βήμα 5

Τα σερβίρουμε ζεστά ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Για το ρύζι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεστάνουν.

Βήμα 7

Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να σοταριστεί ελαφρά και να γυαλίσει και σβήνουμε με το κονιάκ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρύζι, κι αυτό μέχρι να γυαλίσει.

Βήμα 8

Προσθέτουμε το καρότο, το φινόκιο, τον άνηθο, αλατοπίπερο και όση πιπεριά τσίλι θέλουμε, αν την χρησιμοποιήσουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό.

Βήμα 9

Αφήνουμε να πάρουν βράση και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το ρύζι 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, γαρνίροντας με τον άνηθο που κρατήσαμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.sonisfood.com/2013/04/lemon-chicken-kebabs.html

http://www.asageamalgam.com/2013/07/dill-and-onion-rice/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *