Loader

Ρύζι Jasmin με ξερά φρούτα και κουκουνάρι

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2 ½ φλ.ρύζι jasmine

Λάδι

Αλατοπίπερο

2φλ.ζωμός λαχανικών

1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη

6βερύκοκα ξερά ψιλ/να

6δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να

2κ.σ.κουκουνάρι καβουρδισμένο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και την πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα βερύκοκα και τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το σερβίρουμε ζεστό , σκέτο ή σαν συνοδευτικό κάποιου κρέατος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *