Loader

Ρολό κιμά γεμιστό με φέτα Μεσολογγίου*

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1κιλό κιμάς ανάμικτος-χοιρινός και μοσχαρίσιος)

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

2κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι τριμμένο

2αυγά χτυπημένα

Αλατοπίπερο

1/2φλ.γάλα

1κ.σ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

7λιαστές ντομάτες

2σκελ.σκόρδο

1κ.γλ.ρίγανη

Λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες

Φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Το απλώνουμε σε λαδόκολλα σε μακρόστενο σχήμα. Βάζουμε στο multi τις λιαστές ντομάτες με το λάδι,τη ρίγανη και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Αλείφουμε με αυτό το κέντρο του κιμά και τοποθετούμε στη σειρά κατά μήκος τα μπαστουνάκια του τυριού. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κλείνουμε προσεχτικά τις άκρες να μη φύγει η γέμιση. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη το τοποθετώ σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά. Κατόπιν βγάζω τη λαδόκολλα και ψήνω για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ρολό. Σερβίρω το ρολό σε φέτες με πάτες φούρνου ή τηγανιτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *