Loader

Ρυζοσαλάτα της καρδιάς με κάστανα και πλευρώτους

2014-02-04
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

4/2/14

Ρυζοσαλάτα της καρδιάς με κάστανα και πλευρώτους, η πρόταση μας για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και από καρδιάς γιατί στο cookmania, σε ότι κάνουμε βάζουμε αγάπη!

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού άγριο ρύζι
  • ¼ του φλιτζανιού ρύζι parboiled ή κάποιο άλλο αρωματικό ρύζι της αρεσκείας μας
  • 6 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαυροσούσαμο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί
  • ½ κουταλιά της σούπας Soya sauce cream και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα δυο είδη ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κάστανα και ραντίζουμε με τη soya. Ρίχνουμε τα δυο είδη σουσαμιού , ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο soya, προαιρετικά.

rizosalatatiskardias (3) rizosalatatiskardias (6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *