Loader

Πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι

2013-06-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1πακέτο χωριάτικο φύλλο
350γρ.ανθότυρο
1κ.γλ.κύμινο
1αυγό
3κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
Λάδι για το άλειμμα
Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πιέζουμε το ανθότυρο σε ένα μπολ με το πιρούνι μέχρι να γίνει αλοφή. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το δυόσμο , το κύμινο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος και σε κάθε φύλλο βάζουμε στην άκρη του μια κουταλιά από τη γέμιση. Το ρολάρουμε και λίγο πριν το τέλος του φύλλου κλείνουμε και τα πλαινά καλά να μην φύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα πιτάκια. Τα αλείφουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *