Loader

Πιπεράτη φάβα και μαριδάκι φούρνου

2013-11-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/11/13

Παρασκευή φίλοι μου! Στρώσατε χαλιά; Στολίσατε χριστουγεννιάτικα ή ακόμα έχετε τα μαγιώ σας σε πρώτη θέση γιατί συνεχίζετε τα μπάνια;

Όλα τα ακούω το τελευταίο καιρό, όπως και όλα τα βλέπω. Μπότες, πέδιλα, σορτς και πλεκτά φορέματα με μπόλικο γιακά. Πολύ μπέρδεμα ο καιρός, είναι η αλήθεια.

Σε νότα ακόμα καλοκαιρινή εμείς και με μυαλό σε ουζοκρασάκια στην θάλασσα ένα υγιεινό μαριδάκι, ψημένο στο φούρνο, αλλά τόσο τραγανό όσο κανένα απ’ όσα έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Το συνοδεύω με φάβα Σαντορινιά για ολοκληρωμένη νησιωτική αίσθηση! Κόντρα στον καιρό και τις καταιγίδες του ας πιούμε στην υγειά του καλοκαιριού που πέρασε αλλά και αυτού που θα έρθει πάλι χωρίς να το καταλάβουμε!

Συστατικά  

Για τη φάβα:

180gr. Φάβα

1 & 2/3 του φλιτζανιού, ζωμό λαχανικών ή νερό χλιαρό

2 πιπεριές της αρεσκείας μας

1 σκελίδα σκόρδο

½ κουταλιά του γλυκού κάρυ

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

½ κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο

Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Για το μαριδάκι:

½ κιλό μαριδάκι

Καλαμποκάλευρο

Αλατοπίπερο

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη φάβα: Βάζουμε τη φάβα σε μπόλικο νερό για μισή ώρα. Το σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 1 φλιτζάνι ζωμό σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις αρχίζει να αφρίζει, την ξαφρίζουμε σιγά σιγά χωρίς να ανακατέψουμε τη φάβα. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κάρυ, το κύμινο, λίγο αλατοπίπερο και το ηλιέλαιο.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45- 50 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε απλά ανακινούμε λίγο το σκεύος κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να αρχίσει να γίνεται η φάβα βελούδινη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει αλοιφή.

Βήμα 4

Για το μαριδάκι: Εντωμεταξύ βάζουμε σε καθαρή σακούλα τα ψάρια και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλατοπίπερο και λίγο καλαμποκάλευρο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Βήμα 5

Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε καλά να πάει παντού το αλεύρι. Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα ή αντικολλητικό ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12 λεπτά. Ανακατεύουμε προσεχτικά στον ενδιάμεσο χρόνο για να γίνουν τραγανά παντού.

Βήμα 7

Για το σερβίρισμα μοιράζουμε τη φάβα σε ατομικά πιάτα ή ένα κοινό και ακουμπάμε από πάνω το μαριδάκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *