Loader

Πιπεράτα μπριζολάκια

2013-11-09
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/11/13

Πολύ απολαμβάνω αυτές τις φανταστικές λιακάδες του Νοέμβρη φέτος. Δεν χάνω μέρα από το περπάτημα μου. Τα ρούχα στεγνώνουν μια χαρά στον ήλιο. Το βρίσκω σαν δικαιολογία που δεν μαζεύομαι σπίτι μου για να καθαρίσω και να στρώσω επιτέλους χαλιά και τα συναφή. Και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι (εγώ , ο καλός μου και ο σκύλος μας, που εν προκειμένω ζούμε στην οικία cookmania!).

Όπως διάβασα και στο Internet χθες, είναι κάποιου που όταν βρέχει μελαγχολούν, όταν έχει ήλιο ερωτεύονται και εμείς οι υπόλοιποι που ότι καιρό και να κάνει πεινάμε.Αυτό!

Άρα τι μένει; Τι θα φάμε σήμερα! Πιπεράτα μπριζολάκια για το αγόρι μου, ζαχαρωμελωμένα και πικάντικα , στο φούρνο χωρίς επιπλέον λιπαρά ή σοταρίσματα!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Συστατικά  

4 χοιρινά μπριζολάκια με κόκαλο

Μια πρέζα αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά και αφού πασπαλίσουμε με αυτό το μείγμα τα μπριζολάκια , το πασαλείβουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί και ραντίζουμε με το λάδι.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το ξύδι μέχρι να λιώσει όσο γίνεται η ζάχαρη. Ραντίζουμε με αυτό το μείγμα τα μπριζολάκια και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στους 220C, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια του ταψιού.

Βήμα 4

Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *