Loader

Πικάντικο ψαρονέφρι με bbq sauce και πορτοκάλι

2014-09-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/9/14

Πικάντικο ψαρονέφρι με bbq sauce και πορτοκάλι. Ζουμερό χοιρινό που δεν απαιτεί να έχετε κάρβουνα και μπάρμπεκιου. Ελάχιστο μόνο από το χρόνο σας για ένα γευστικότατο γεύμα ή δείπνο.

jalapenobbqpork (1) jalapenobbqpork (2)

 

Συστατικά

  • 380gr. ψαρονέφρι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πιπεριά jalapeno ή ότι καυτερή πιπεριά θέλουμε
  • ½ φλιτζάνι BBQ sauce
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερό εσταγκόν
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi την πιπεριά, την BBQ sauce, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Το τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και περιχύνουμε με το μείγμα από την BBQ sauce. Το τυλίγουμε καλά και αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα προσεχτικά και αφαιρούμε το κρέας. Το κόβουμε σε φέτες και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με σάλτσα από το ψήσιμο και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *