Loader

Πατατόσουπα Νευροκοπίου με κρουτόν

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

350γρ.πατάτες κομμένες σε κυβάκια

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

1κ.σ.βούτυρο Light

1κ.γλ.κύμινο

2κ.γλ.πάπρικα

750ml ζωμός λαχανικών

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1φλ.κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά

αλατοπίπερο

Φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες. Προσθέτουμε την πάπρικα, την πιπεριά, το αλατοπίπερο και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε το 1/3 της σούπας στο multi. Το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως με κρουτόν και φρέσκα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *