Loader

Πατατοσαλάτα με sour cream

2015-06-27
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/6/15

Πατατοσαλάτα με sour cream για συνοδευτικό αλλά γιατί όχι και κύριο πιάτο.

screampotsld (1) screampotsld (4)

Συστατικά

  • ½ κιλό πατάτες
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή ½ φλιτζάνι chives ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι sour cream με μυρωδικά ή σκέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος της κάθε πατάτας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την sour cream με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και ετοιμάζουμε ένα dressing.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τις πατάτες με το σέλινο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ραπανάκια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε ξανά και φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *