Loader

Πατέ πράσινης ελιάς με αντζούγιες

2014-07-01
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/7/14

Πατέ πράσινης ελιάς με αντζούγιες. Ένα ντιπ , άλειμμα, σνακ, ορεκτικό ή ότι άλλο βάλει ο νους σας, με μεσογειακά υλικά και δροσερή γεύση μέντας.

pateprasiniselias (1) pateprasiniselias (6)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, καθαρισμένες από το κουκούτσι ή γεμιστές
  • 4-5 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα μέντας
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi με τελευταίο το λάδι για να δούμε πόσο πηχτό ή ρευστό μείγμα θα έχουμε και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τσίλι πιπεριά για πιο πικάντικη γεύση. Το αλείφουμε σε ψωμί ή το σερβίρουμε σαν ντιπ ή ορεκτικό.

 

Κατηγορία Συνταγής: , , Συστατικά: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *