Loader

Ογκρατέν κουνουπιδιού με χαλούμι

2015-06-13
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/6/15

Ογκρατέν κουνουπιδιού με χαλούμι για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, δείπνο ή ακόμα και για πρωινό.

caulfrittata (1) caulfrittata (3)

Συστατικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφάκια
  • 1πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας chilli paste ή πικάντικη σάλτσα
  • 200gr. Χαλούμι τριμμένο
  • 7-8 αυγά
  • Αλατοπίπερο
  • Ελιές κομμένες σε φετάκια, κάππαρη, ντοματίνια ή ότι άλλο θέλουμε για την επικάλυψη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάστα τσίλι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το χαλούμι, κρατώντας αν θέλουμε λίγο για την επικάλυψη. Ανακατεύουμε καλά και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού. Το απλώνουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών, να πάει παντού. Διασκορπίζουμε αν θέλουμε ελιές ή ότι άλλο επιλέξουμε για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο χαλούμι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *