Loader

Ρύζι Ανατολής

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2φλ.ρύζι jasmine ή άλλο αρωματικό

Λάδι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

Αλατοπίπερο

1/2φλ.σταφίδες ξανθές

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα ½ λεμονιού

1κ.γλ.κουρκουμάς

3φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ή το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά. Μόλις τελειώσει το νερό, χωρίς να έχει στεγνώσει τελείως, κλίνουμε το μάτι και το αφήνουμε 5-6 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *