Loader

Ξιφίας φρεσκοκρεμμυδάτος με δυόσμο και βασιλικό

2013-09-12
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

12/09/13

Σήμερα έκανα τεστ δυσανεξίας στο διατροφολόγο, κυρίως από περιέργεια.

Είχε κάνει και η μητέρα μου πρόσφατα και είδα ότι πραγματικά υπάρχουν τρόφιμα που δεν πάει καν το μυαλό μας ότι μπορεί να μας πειράζουν ή να μας φουσκώνουν ή να μας παχαίνουν. Είναι γρήγορο, ανώδυνο και απόλυτα χρήσιμο, αν το τηρήσεις!!

Αν είστε από τους τυχερούς τα αποτελέσματα θα είναι ανεκτικά σε όσα τρόφιμα αγαπάτε!

Προσωπικά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψάρια και στην ντομάτα. Αυτό απάντησα τουλάχιστον στην ερώτηση του, πριν πάρω το χαρτί στα χέρια μου(μην απορείτε που δεν είπα πίτσα ή σουβλάκια, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων :p ). Και ευτυχώς δεν έχω δυσανεξία ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, με εξαίρεση κάποια αγαπημένα ψαράκια, όπως ο ξιφίας.

Ωστόσο, υπήρχαν ήδη στον καταψύκτη μας και ήταν κρίμα να πάνε χαμένα!

Συστατικά  

200γρ. φιλέτο ξιφία

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και ψιλοκομμένη, όσο αντέχουμε

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμό ½ λεμονιού

1 μικρή ντομάτα , κομμένη σε κυβάκια

1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο

1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος φρέσκος ,ψιλοκομμένος

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ρίχνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό ταψί και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το κολοκυθάκι, να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Αφήνουμε 4-5 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το δυόσμο και το βασιλικό και προσθέτουμε το τσίλι. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε πάνω σε αυτά τα φιλέτα του ψαριού.

Βήμα 4

Με μια ξύλινη κουτάλα, πολύ προσεχτικά γυρνάμε τα κομμάτια του ψαριού ώστε να κολλήσουν τα λαχανικά επάνω τους.

Βήμα 5

Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως!

Προσαρμογή συνταγής :

http://beelittlefood.blogspot.gr/2013/07/fried-fish-with-lemon-basil.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *