Loader

Μπιφτέκια με tapenade ελιάς

2013-11-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/11/13

Καλή εβδομάδα σε όλους σας!

Τι γρήγορα που περνάνε αυτά τα Σαββατοκύριακα πια, ούτε που τα καταλαβαίνεις. Ειδικά αν είναι και γεμάτο ώστε να χωρέσουν όλα όσα δεν χωράνε στις καθημερινές μας, τότε φεύγει αέρας. Ήταν και ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή! Εσείς κατεβήκατε στην αγορά; Εγώ πάντως κυριακάτικα είχα καλύτερα πράγματα να κάνω και πραγματικά το ευχαριστήθηκα το Σαββατοκύριακο μου.

Για σήμερα πρώτη μέρα της εβδομάδας το μενού λέει: Μπιφτέκι με tapenade από διάφορες ελιές. Μπορούμε να ανακατέψουμε κατευθείαν τον κιμά, όπως τον αγοράζουμε από τον χασάπη με το μείγμα ελιάς μας (για καθαρό μοσχαρίσιο κρέας) ή να πλάσουμε τα κλασικά μας μπιφτέκια και ανάμεσα από δυο κομμάτια πλασμένου κιμά να βάλουμε μια κουταλιά από το tapenade.

Ότι και να προτιμήσετε, γίνεται καταπληκτικό και πάνω απ’ όλα διαφορετικό. Άραγε ο καλός μου, θα το τιμήσει, είναι η απορία της εβδομάδας! Καλή μέρα σε όλους σας!

γεμιστά μπιφτέκια

Συστατικά  

300gr. Περίπου μοσχαρίσιος κιμάς

3 κουταλιές της σούπας tapenade από διάφορες ελιές ή άλλο tapenade ή πατέ ελιάς

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τον κιμά με το tapenade. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας.

Βήμα 2

Τα τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο αν θέλουμε να τα φυλάξουμε έτοιμα πλασμένα στην κατάψυξη. Αν θέλουμε να τα ψήσουμε τα ακουμπάμε σε ταψί με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο εξτρά αλατοπίπερο ή ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Τα σερβίρουμε ζεστά και κρύα.

Κατηγορία Συνταγής: , , Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *