Loader

Μοσχαρίσια φιλετάκια balsamico με κρεμώδη ζυμαρικά

2013-11-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

20/11/13

Φιλετάκια μιαμ μιαμ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος, αλλά πρώτον θα με έκραζε ο καλός μου, καθότι παρακολουθεί ότι αφορά το site και δεύτερον έστω και τελευταία στιγμή κατάλαβα ότι αυτό λέγεται παλιμπαιδισμός και τον άλλαξα σε μοσχαρίσια φιλετάκια balsamico με κρεμώδη ζυμαρικά!

Με μερικές παραλλαγές από την αρχική συνταγή και εξτρά έμπνευση, τα ανάμικτα μανιτάρια όπου έχουν φωτογραφηθεί και τελευταία, το πιάτο ήταν μια πανδαισία για τον ουρανίσκο. Μην γίνω κουραστική, ξέρετε, για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται. Και δεν εννοώ μόνο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά αλλά και τις τόσες ονομαστικές γιορτές που ξεκίνησαν και θα χαλαρώσουν του αη Γιαννιού!

Συστατικά  

Για τα φιλετάκια:

2 μοσχαρίσια φιλέτα , περίπου 120gr. Το ένα

½ φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά κίτρινη και 1 πράσινη, κομμένες σε λωρίδες

1 φλιτζάνι μανιτάρια διάφορα, της επιλογής μας, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 φλιτζάνι ζωμός

¼ του φλιτζανιού βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας balsamico

Για τα ζυμαρικά:

160gr. Ζυμαρικά κοντά της αρεσκείας μας

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή βαθύ και φαρδύ σκεύος. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια και τα ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Βήμα 3

Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον βασιλικό και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν και τα μανιτάρια.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με το balsamico και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά τα φιλετάκια. Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί κρέμα και η παρμεζάνα.

Βήμα 6

Τα μοιράζουμε σε πιάτα και ακουμπάμε πάνω από ένα φιλετάκι μαζί με σάλτσα λαχανικών από το σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.jocooks.com/main-courses/pork-main-courses/balsamic-pork-scallopini-over-creamy-noodles/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *