Loader

Μοσχαρίσια μπριζόλα λουκούμι

2013-11-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

26/11/13

Από τα πιάτα που ξεκινάω για κάτι απλό και όχι άξιο αναφοράς στο site και το οποίο καταλήγει σε σούπερ καταπληκτικό και φανταστικό φαγάκι.

Γι αυτό και οι φωτογραφίες ξεκινάνε από τη στιγμή που μου ήρθε η έμπνευση, να αλείψω την μοσχαρίσια μπριζόλα με μείγμα μελιού, λαδιού, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερου και να γίνει λουκούμι!

Το παραδέχτηκε και το έτερον μου ήμισυ (yeeees!!, πολύ τις χαίρομαι κάτι τέτοιες στιγμές, που το αγόρι μου επιβραβεύει τη μαγειρική μου!)

Συστατικά  

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για bbq

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τις μπριζόλες σε σχάρα που μπαίνει σε ταψί φούρνου αφού τις αλατοπιπερώσουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα bbq. Ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι και ρίχνουμε νεράκι στο ταψί ίσα να φτάνει την σχάρα.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C .

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλείφουμε με αυτό το μείγμα την μπριζόλα, γυρίζοντας την από την άλλη πλευρά για 30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *