Loader

Μοσχάρι μπραιζέ με μαρμελάδα για ενήλικες

2015-12-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/12/15

Σήμερα μαγειρεύουμε μοσχάρι μπραιζέ με μαρμελάδα για ενήλικες. Η μαρμελάδα. Και το μοσχάρι. Δηλαδή με μαρμελάδα ντομάτα για ενήλικες . Βασικά τρώγεται όλο μαζί και από ενήλικες και από ανήλικους. Απλά σήμερα έχω περιπαικτική διάθεση, παραδόξως. Ο άντρας μου ισχυρίζεται ότι δεν είμαι και ο πιο ευχάριστος άνθρωπος του κόσμου όταν ξυπνάω το πρωί. Στη συνέχεια βέβαια αυτό μεταβάλλεται, αλλά δυστυχώς όχι πάντα προς το καλό. Όπως και να έχει σε όλους συμβαίνει αυτό, να υπάρχουν και μέρες που είναι στραβές. Πάντως σήμερα μαζί με τη καλή διάθεση ήρθε και η όρεξη για ένα σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, δηλαδή μπραιζέ. Με ένα ωραίο κομμάτι ελιά από μοσχάρι, κόκκινο κρασί και την περί ου ο λόγος μαρμελάδα έχουμε ένα καταληκτικό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια.

tomjambeef (1) tomjambeef (3)

Συστατικά  

700gr. Μοσχάρι ελιά ή ότι κομμάτι προτιμάμε

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή λιωμένες

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 ½ λίτρο ζωμός ή νερό

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα

1 κουταλιά του γλυκού θρουμπί ή θυμάρι

¾ του φλιτζανιού μαρμελάδα ντομάτα για ενήλικες ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα

¼ του φλιτζανιού χυμός ντομάτας

1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά και το ξεφρίζουμε. Το σουρώνουμε και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε φαρδύ και ρηχό σκεύος και σοτάρουμε 1 λεπτό το σκόρδο ανακατεύοντας. Ακουμπάμε το κρέας και μόλις πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο λίγο το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Βήμα 3

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί , με κλειστό καπάκι,σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα, ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά του σκεύους. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα,το θυμάρι και το τσίλι αν το χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.

Βήμα 4

Κλείνουμε τη φωτιά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το σκεύος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *