Loader

Μαγειρίτσα με συκωτάκια κοτόπουλου

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

600γρ.συκωτάκια κοτόπουλου βρασμένα και ψιλ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

2πιπεριές τσίλι ολόκληρες

1 ½ κιλό χόρτα διάφορα ψιλ/να

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο

1/2ματσάκι σέλινο ψιλ/νο

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμό 2 λεμονιών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα χόρτα, τα πράσα και το σέλινο κα συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε χλιαρό νερό ή το ζωμό που έβρασαν τα συκωτάκια σουρωμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις καυτερές πιπεριές Αφήνουμε να σιγοβράσουν 40 λεπτά και ρίχνουμε τα συκωτάκια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τα χτυπώντας καλά τα αυγά και το χυμό λεμονιού και συμπληρώνοντας ζωμό από τη μαγειρίτσα ώστε να πάρουν τη θερμοκρασία τη ς σούπας τα αυγά. Περιχύνουμε με αυτό τη σούπα και ανακατεύουμε καλά τη σούπα. Τη σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυσικά κόκκινα αυγά. Καλή Ανάσταση σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *