Loader

Κόκκινα φιογκάκια με παντζάρι και τριγωνάκια τυριού

2015-06-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/6/15

Κόκκινα φιογκάκια με παντζάρι και τριγωνάκια τυριού για να φάτε εσείς και να πείσετε εύκολα να φάνε και τους μικρούς μας φίλους. Προσοχή σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε τελείως κάθε είδους καυτερό από τα υλικά μας ή/ και το κρεμμύδι και το σκόρδο.

beetpasta (2)

Συστατικά

  • 80gr. Ζυμαρικά φιογκάκια για κάθε άτομο ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 2 μέτρια παντζάρια
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή όσο αντέχουμε (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι ίσα να γυαλίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα παντζάρια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σκόρδο και το ζωμό. Πασπαλίζουμε με τα 2/3 του κομμένου μαϊντανού και το μπούκοβο και ανακατεύουμε , κλείνοντας το καπάκι από το σκεύος μας. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.

Βήμα 3

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο ζωμό και βράζουμε 10 λεπτά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε πάλι τα λαχανικά στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ακουμπώντας στην κορυφή από 1-2 τριγωνάκια τυρί, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *