Loader

Κριθαράκι πικάντικο με κύμινο

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.κριθαράκι μέτριο

Λάδι

2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών

1κ.γλ.κύμινο

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

Μοτσαρέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει, όπως ακριβώς και στο ριζότο. Αλατοπιπερώμουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει ελαφρώς νερουλό το φαγητό γιατί θα φουσκώσει το κριθαράκι. Το αφήνουμε να μείνει λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω όση μοτσαρέλα προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *