Loader

Κρεατόσουπα με κριθάρι και μανιτάρια shitake

2015-09-09
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
  • Έτοιμο σε: 2:25 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/9/15

Το πιο σημαντικό υλικό που δίνει όλη τη γεύση και κάνει τη διαφορά σε αυτή την κρεατόσουπα με κριθάρι και μανιτάρια shitake είναι πρώτα και κύρια τα μανιτάρια. Δίνουν εκπληκτικό αποτέλεσμα σε σούπες και μαγειρευτά γι’ αυτό και όποτε τα βρίσκω φροντίζω να προμηθευτώ αρκετά. Επίσης σημαντική και η μπύρα που κάνει ξεχωριστό το πιάτο μας, το οποίο τρώγεται χλιαρό, ζεστό ή κρύο με την ίδια ευχαρίστηση.

bbshitake (1) bbshitake (3)

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχάρι κομμάτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα όπως μας αρέσει
  • 1 φλιτζάνι κριθάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια shitake ή άλλα αποξηραμένα μανιτάρια της επιλογής σας
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 6 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • 1 κύβος βοδινού (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καλύπτουμε τα μανιτάρια με το ζεστό νερό και τα κρατάμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το φυλάμε στην άκρη. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τον κύβο αν τον χρησιμοποιήσουμε και τον τοματοπελτέ. Σουρώνουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και φυλάμε το ζωμό στην άκρη.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το κριθάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Ακουμπάμε το κρέας πάνω στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε το ζουμί των μανιταριών, την Worcestershire sauce και τη μπύρα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.

Βήμα 6

Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το λιανίζουμε. Το βάζουμε πάλι πίσω, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέας από άλλο φαγητό που έμεινε, παραλείποντας το σοτάρισμα του κρέατος και ρίχνοντας το στο τέλος του μαγειρέματος. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κύβο για περισσότερη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *