Loader

Κουνουπίδι και ρεβίθια κάρυ

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 ½ Κ.γλ.κάρυ σκόνη

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1/2κ.γλ.πάπρικα

2κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1φλ.ρεβίθια βρασμένα

1ντομάτα πολύ ψιλ/νη

2καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες

1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών

1μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφάκια

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κάρυ, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα λαχανικά , εκτός από το κουνουπίδι ,ελάχιστο από το ζωμό και τα αχνίζουμε. Μόλις αρχίσει και το απορροφάει πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει 15 λεπτά και προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ρεβίθια. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ραντίζουμε με το λάδι και αφού σταθεί το φαγητό 5 λεπτά, το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *