Loader

Κοτόπουλο στιφάδο με λεμονάτη σάλτσα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο

3κ.σ.ελαιόλαδο

2 σκελ.σκόρδο λιωμένες

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γλ μπαχάρι σκόνη

1κ.γλ.ρίγανη

αλατοπίπερο

750 ml ζωμός λαχανικών-προαιρετικά

1κ.σ.κορν φλάουρ-προαιρετικά

2 κ.σ.μουστάρδα

1φλ.τσ.κρασί λευκό

1/2φλ.τσ.χυμό λεμόνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα κρεμμύδια.Σε βαθία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια να ροδίσουν.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε το κοτόπουλο να σωταριστεί για 4-5 λεπτά.Ξανα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ροδίσουν κανα δυο λεπτά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε τα δαφνοφύλλα,το μπαχάρι,τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.Μαγειρεύουμε 7-8 λεπτά,αλατοπιπερώνουμρ και προσθέτουμε το ζωμό-αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζωμό ή κάποιο κύβο,συμπληρώστε με χλιαρό νεράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά.Λίγο πριν το τέλος συμπληρώνουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αν χρησιμοποιήσετε το κόρν φλάουρ,διλαλύστε το με ζουμί από την κατσαρόλα ,αδείαστε το πάλι καλά ανακατεμένο στην καρσαρόλα και κλείστε τη φωτία,αφού το ανακινήσετε να πάει παντού. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *