Loader

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με μανιτάρια και σπανάκι

2013-12-17
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

17/12/13

Παντού τριγύρω στη γειτονιά μας γυμναστήρια, τι γίνεται; Τι να σκεφτεί κανείς για αυτήν την πόλη; Τόσο γυμνασμένοι πια ή τόσο φορτωμένοι που θέλουμε να εκτονώσουμε κάπως τα προβλήματα μας. Πραγματικά σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν εκεί που κλείνουν διάφορα μαγαζιά με ρούχα ή υπηρεσίες. Εμείς εδώ πάντα με light και υγιεινές προτάσεις διατροφής, είτε πάμε γυμναστήριο είτε όχι. Έτσι και η σημερινή κολοκυθόσουπα βελουτέ με μανιτάρια και σπανάκι, που ετοιμάζουμε για εμάς αλλά και για εσάς, έχει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός από θρεπτικές ουσίες αλλά και ζεστασιά , βρε παιδιά, για αυτές τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές που θέλουμε κάτι χορταστικό μα ελαφρύ.

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι ψίχα ψητής κολοκύθας

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα 4

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι σπανάκι χοντροκομμένο

6 ασπρομανίταρα, κομμένα σε φέτες

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη

Αλατοπίπερο

2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο στα υγρά τους και κρατάμε στην άκρη μερικά για το σερβίρισμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την κολοκύθα και το κάρυ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το πολτοποιούμε στο multi.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως διακοσμώντας με τα μανιτάρια που κρατήσαμε στην αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *