Loader

Κινέζικο πιάτο με ιταλικά ζυμαρικά

2013-09-10
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

10/09/13

Ένα από τα πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει πολύ σε αυτή τη ζωή είναι για το πόσο απρόσεχτη υπήρξα με τα δόντια μου. Ότι μπορούσα να κάνω στραβά εγώ και η κληρονομικότητα μου, έγινε. Το καλό είναι ότι το συνειδητοποίησα. Αργά , γρήγορα δεν έχει και πολύ σημασία πια ,μετά από τόσο πόνο που έχω περάσει.

Ίσως να είμαι και ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν τόσο φιλική σχέση με την οδοντιατρική καρέκλα. Αρκεί να πω ότι έχω κοιμηθεί μια φορά εν ώρα σφραγίσματος και έχω κάνει και άλλα τόσα χωρίς καν αναισθησία!!

Δεν τον φοβάμαι τον οδοντίατρο. Ξέρω ότι θα με ανακουφίσει από τον πόνο και αυτό μου αρκεί.

Βέβαια, κάποτε , είχα πει στη γυναίκα του τότε γιατρού μου, οδοντίατρος και αυτή, πως τόσο κλάμα δεν έχω ρίξει για άλλο άντρα όσο τον δικό της. Και ήταν αλήθεια.

Πόνος και δόντι είναι πολύ πολύ κακός συνδυασμός. Είναι από τους πόνους που σε χτυπάνε κατευθείαν στον εγκέφαλο και όσοι συμπάσχετε, καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Το καλό σε όλα αυτά είναι ότι έχω πετύχει καλούς γιατρούς (2 στο σύνολο), στον τομέα της οδοντιατρικής και τα των έσω δεν είναι οφθαλμοφανή και έξω!

Μέρα τρεξίματος ωστόσο και η Τρίτη και μαζί με την επίσκεψη μου ,στο καλό μου τον γιατρούλη, πέρασε πολύ γρήγορα.

Τι τρώμε λοιπόν, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο;

Συστατικά  

1 μερίδα ζυμαρικά που έμειναν*

1 μερίδα γαλοπούλα ή κοτόπουλο που έμεινε*

*Εγώ σούρωσα τη χθεσινή σούπα από όλα τα υγρά της (δείτε στο site μας :Μανιταρόσουπα με γαλοπούλα και πάπρικα & antipasto kebabs )

1 κουταλιά του γλυκού αμυγδαλόψιχα

1 κουταλιά του γλυκού σουσάμι

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

2 κολοκυθάκια τριμμένα (μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα και / ή καροτολάχανο τριμμένο και μανιτάρια ή ότι μας αρέσει)

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

Αλατοπίπερο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και καβουρδίζουμε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα και το σουσάμι. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο σκεύος το μισό σησαμέλαιο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και ginger.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά που θα βγάλουν τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά. Ραντίζουμε με τη soya και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το κρέας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τους καβουρδισμένους καρπούς και ραντίζοντας με το υπόλοιπο σησαμέλαιο.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.fussfreecooking.com/meat-recipes/chicken-vegetables-noodles/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *